jump to navigation

WoW165 – a boom baby.. June 21, 2009

Posted by amindemanis in Idea.
43 comments

Salam semua

Wah3.. meriah sungguh blog kita sejak dilancarkan. 😆 Hampir semua bagi respons positive dan ada yg ajak kita berpijak di bumi realiti. Apa2 pun, ideas are welcomed! Makin byk idea, makin tercabar nanti. Kalo dpt laksanakan salah satu pun dah kira baik tu.. biar kecil asalkan berhasil..

Antara yg bagi komen: Tinie – Money – Azmi – Exsmkak_class melor – Azhar – Jan – Md Rozie – Yati – Liza – Che On – Apen – Rizalman – Hanif – Bard – Yong – dll. Anda mmg superstar sbb terus menyahut cabaran.. hehe..

Setakat ni, paling tinggi blog kita pernah mencatat hit 77 kunjungan (unik) dlm tempoh sehari. Tu dah kira superb utk blog yg disasarkan hanya utk grup kita (yg lebih kurang 250 org).

Terima kasih semua sebab bagi sambutan yg saaangat mggalakkan. I can feel the energy is STRONG. 💡

Uhum.. so apasai nama blog ni WoW165?
Simple. Sebab simple.. WoW: mudah nak ingat.. mcm anda tgh sebut skrg ni.. WOW! :mrgreen: 1 = 1 Allah. 6 = Rukun Iman. 5 = Rukun Islam. Mudah2an kita sentiasa ingat.

So, masa ni musti ada yg kata.. “laaa.. tu ja ka?”.. hehe.. betul itu ja ideanya.

Ok lah kawan2. Rasanya itu saja dulu utk entry kali ni. Ada good news kita bersua lagi. Teruskan interaksi anda.

Cabaran?
Oh.. hampir lupa.. utk entry kali ni kita ada satu cabaran. Cabarannya adalah:  Sapa bole bagi idea bisnes modal bwh RM10,000?
Klik ‘comment’ kat atas utk tinggalkan komen anda.

Pesan:
Ikuti 3 langkah mudah utk jadi ahli koperasi kita:
1. Klik kat tab “download” (tengok kat atas blog ni)
2. Download borang ke komputer anda. Isi borang
3. Email borang kat Azmi – penghulu76[at]yahoo.com
Nota: tukar [at] dgn @ – saya letak mcm tu utk elakkan spam ke email Azmi. Harap maklum.

Pakat ajak kawan2 join koperasi ya.. jom!

Jumpe lagi
-amokdemanis-

Advertisements

Prolog May 6, 2009

Posted by amindemanis in Gathering.
63 comments

Salam semua 🙂

Ini adalah entry pertama dlm blog WoW165. Seronok rasanya bila dpt jumpa kawan2 kat Pekan Simpang Kuala, 2 May 2009 lepas untuk menubuhkan koperasi kita. Kesian pulak tengok susah payah kwn2 kita yg dok sibuk call kawan2 sana sini utk mencukupkan korum 25 org. Turut hadir ialah En.Kamarudin dari Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM). And the rest is history…

So, apa nama koperasi ni?
Koperasi Wawasan Sejahtera Kedah Bhd. Urm.. panjangnya kan?

Keahlian terbuka kat sapa?
Semua ex-student SMKAK batch SPM1994. Err.. termasuk suami isteri.. hehe. Maybe masa2 depan akan bukak kat batch lain jugak kot.. terpulang kpd ahli.

Dah lantik AJK ka?
Dah. Masa meeting aritu dah lantik 6 AJK. Kriteria: Org yg keja kat Kedah (senang nak meeting) dan majority votes. AJKnya seperti berikut:
1. Azmi
2. Nurul Azirah
3. Norasiah
4. Shahrun
5. Hanif
6. Zamani

Ni tak kena yuran ka?
Kena.. RM10 utk pendaftaran. Yuran utk dpt hak sebagai ahli RM200 je. Boleh bayaq ansur2 selama 6 bulan.

Urm.. rasanya cukup dululah berceloteh utk entry sulung ni. Jom kita tengok gambaq pulak…

1a

Azirah, Asiah, Yong, Art, Azmi, Zamani & Hanief – sibuk dok isi borang

Mat Pi, Ramzan, Samad, Hanif & Tarmizi – tgh catching up..lama tak jumpa

Mat Pi, Ramzan, Samad, Hanif & Tarmizi – tgh catching up..lama tak jumpa

"Haa.. isi lagu tu la”, Azmi

"Haa.. isi lagu tu la”, Azmi

Ek elaah.. malu2 pulak..hehe

Ek elaah.. malu2 pulak..hehe

Akmal – tersembunyi di balik tudung Che Zarita

Akmal – tersembunyi di balik tudung Che Zarita

Bad & Che ’On (baju oren)

Bad (baju hijau) & Che ’On (baju oren)

Tn. Pengerusi diapit oleh Secretary & En.Kamarudin dari SKM

Tn. Pengerusi diapit oleh Secretary & En.Kamarudin dari SKM

Pesan:
1. Jangan lupa ajak kawan2 join koperasi. Contact Azmi utk dpt borang – penghulu76[at]yahoo.com
2. Kalo nak linkkan blog anda kat blog ni, email saya – mamin.demanis[at]gmail.com
3. Ajak kawan2 pakat join koperasi ya.. it’s for our own good.. jom!

Wait..wait.. so apasai nama blog ni WoW165? Nantikan jwpn dia dlm next entry ok.. :mrgreen:

Bole tinggalkan komen. Klik ‘add a comment’ kat atas.

Jumpe lagi
-amokdemanis-